Translate

Cate ceva despre mine  Cate ceva despre mine 


     Povestea firelor a inceput asa cum incepe orice poveste : iubind . Iubind frumosul din tot ceea ce ma inconjura de cum am deschis ochii spre lume . Si nu erau putine acele lucruri frumoase , mama si bunica fiind pastratoare si continuatoare ale unei vechi traditii a lucrului de mana sub toate formele sale , de la tors , tesut si cusut pana la cele mai elevate forme de broderie si danteluri lucrate cu acul sau croseta . Am crescut inconjurata de oameni frumosi , oameni de la care am invatat sa iubesc frumosul in forma sa cea mai simpla si pura si carora le multumesc .

    In copilarie si adolescenta am cochetat cu a face lucru de mana ... o joaca frumoasa mai mult dar care imi aducea de fiecare data bucuria de a fi realizat ceva autentic ...

  Taina crosetului am descoperit-o insa mult mai tarziu , desi dintotdeauna am iubit tot ceea ce era lucrat cu croseta , si a devenit pentru mine din acel moment , adevarata mea viata . Pana la un moment dat crosetatul era pentru mine precum o usa greu de deschis . Pastram cu sfintenie o multime de creatii ale mamei in croset – opere de arta , le spun eu – intrebandu-ma mereu : oare cand voi putea sa le inteleg misterul ?!

   Si intr-o vreme de ragaz , am inceput incet , incet , sa ma intorc spre mine sa caut esenta pusa acolo de Dumnezeu . Si ancorata in liniste fiind , raspunsurile nu au intarziat sa apara . Usa aceea albastra a inceput sa se deschida singura si am intrat in lumina din mine descoperind frumusetea acestei arte minunate .

   Am inteles ceea ce nu puteam intelege pana atunci : ca fiecare dintre noi suntem chemati sa oferim Universului cate ceva din poezia sufletului nostru si depinde doar de noi ce alegem – sa oferim – devenind parte a armoniei divine universale , sau sa ramanem o viata intreaga niste spirite ratacite .

   Si am ales sa raman in acea sala de dans , plina de lumina , ce se ascundea dupa usa albastra  . Usa a ramas deschisa si va ramane mereu . De fapt cred ca a si disparut de ceva vreme ramanand doar o bolta de lumina , pentru cei din jur , care vor dori sa intre si sa se bucure de povestile mele crosetate .

   Atunci cand lucrez , atunci cand ma las purtata de visul creator al sufletului simt cum intregul univers isi deapana povestea prin mainile mele . E minunat sa te simti parte a acestei taine divine si sa o lasi sa curga prin tine spre ceilalti precum viata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu